Hösten ligger framför oss och många har redan gått tillbaks till arbetet. Hur känns det? Augusti månad är för vissa en allra sista chans till semester, för vissa en språngbräda rakt in i höstens aktiviteter. Hur arbetar du idag? Är du anställd, egenföretagare eller mellan två jobb? Kanske är du mammaledig eller precis påväg tillbaks ut i arbetslivet igen? Kanske driver du en hobbyverksamhet eller är hemma med barn?

Det finns många olika sätt att arbeta idag men det har nog inte undgått någon att entreprenörskap och företagande har blivit väldigt populärt den sista tiden. Att vara sin egen chef och driva en verksamhet kan vara oerhört roligt och spännande men också svårt och motigt om man är helt ny. Det kan jämföras lite med att skaffa barn för första gången. Det är en liten skapelse man vårdar ömt med kärlek och som kräver mycket tid, energi och ständig uppmärksamhet tills den är stor nog att stå på egna ben. Faserna är detsamma, kämpiga stunder avlöser varandra medan små små framsteg kan ge upphov till euforiska känslor av glädje och stolthet.

Som ny förälder eller företagare finns det stunder då man ifrågasätter sin kompetens och man känner att självförtroendet sviktar. Man börjar titta på andra som är i samma sits, de verkar ju så lyckade och allt rullar på som smort. Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Kanske andra har den senaste utrustningen till sin guldklimp medan ens egen budget är alltför tight.  Men oavsett dessa toppar och dalar så fortsätter man driva det framåt, för något annat vore otänkbart. Det är kärleken och passionen för det som driver det framåt.

Ja, precis så är det att driva en verksamhet. Mammahjärtat har under sommaren beslutat sig för att lyfta och stötta nystartade projekt och företag där en ensamstående förälder (man eller kvinna) dribblar marknadsföring och jobbuppdrag med blöjbyten och förskoleskjuts. Som ny kan det vara svårt att nå ut genom bruset av reklam och informationsflöden och om Mammahjärtat kan vara behjälplig, ja då är det en självklarhet att ställa upp! Vi kommer varje månad presentera ett företag/initiativ på Instagram som vi tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet, men också pusha genom nyhetsbrev, ordna tävlingar och mycket mer.

Tipsa oss gärna om du känner någon som:

– nyligen startat upp ett litet företag, projekt eller liknande.

– är ensamstående och gör det på heltid/deltid eller under mammaledighet.

…skicka ett mail till info@mammahjartat.se så kanske den personens verksamhet blir en av dem vi lyfter i Mammahjärtats sociala medier! Och glöm inte, vi vänder oss till BÅDE män och kvinnor!

Tills vi ses igen – ha det riktigt gott!