Mammahjärtat startade som en tanke… men är idag en plattform som hyllar ensamstående föräldrar genom att förmedla gratis friskvård- och skönhetsbehandlingar. Efter du fått din behandling uppmanas du skicka glädjen vidare och hjälpa någon annan. Smart in the Dark gillade tanken så mycket att vi nu sponsrar julens GlowBox, med våra fina armbandsreflexer i som kommer bidra till att 100 stycken fler föräldrar kan vistas säkrare i trafiken. 

 

Initiativtagare till Mammahjärtat är Lucy Sonberg, en 35-årig tvåbarnsmamma som jobbar som coach och inspirationsstrateg.

Hon brinner för att hjälpa människor och lyfta dem till nästa steg i livet för att må bra och nå framgång, såväl i jobbet och privat. Parallellt med sin yrkesroll och sitt föräldraskap, driver hon sedan snart ett år tillbaka, plattformen Mammahjärtat som stöttar singelföräldrar med det de kanske inte alltid har möjlighet att prioriterar i sitt liv, nämligen att ta hand om sig själva.
 – För många är möjligheten till aktiviteter inom hälsa, wellness och personlig utveckling mycket begränsad trots att det är något som kan göra avsevärd skillnad i rollen som mamma eller pappa. Mammahjärtat fångar upp detta behov genom ledorden ”skicka glädjen vidare”, där ensamstående, tack vare samarbeten med engagerade företag, får ta del av en rad olika tjänster. Detta helt kostnadsfritt och med en enda önskan, att skicka glädjen vidare och göra något gott för en annan medmänniska.”

 

 

Hjälpa andra och skicka vidare

– Mammahjärtat växte fram under en tid i mitt liv då jag hade en tuff period. Jag hade precis fått mitt första barn och det var många sömnlösa nätter och funderingar som väcktes. Själv saknade jag under den här tiden helt kontaktnät och kände mig ensam, trots att jag inte var ensamstående utan delade ansvaret med min man. Jag kände för dem som faktiskt var ensamstående, som kämpade själva… och det var just detta som fick mig att vilja göra något, ge tillbaks, för att jag hade varit så egoistiskt i mitt tänkande.

 

 

 

 

Lucy Sonberg berättar att det var först när hon var gravid med sitt andra barn som hon på allvar började skissa på idén bakom Mammahjärtat.
 – Jag ville försöka hjälpa andra med det som jag själv hade saknat under den här perioden i mitt liv. Sprida lite glädje och lyxa till det i vardagen. Jag pratade med vänner och kollegor om min idé, och möttes av lite olika reaktioner men Sofia Bodare, grafisk designer på Soulfly nappade direkt. Hon trodde stenhårt på mig, tyckte det var en toppenidé och erbjöd sig att sponsra mig med en hemsida. Och det var ju en väldigt bra start, för det är just det är här som är min affärsidé och som Mammahjärtat bygger på: att hjälpa andra och sedan skicka vidare. 


Det klickade med Smart in the dark

– I höstas när Ann-Sofie Hermansson från Smart in the dark kontaktade mig kände jag direkt att det klickade. Vi brinner för det vi gör och har samma målgrupp i fokus. Nu har vi inlett ett samarbete och hennes fina reflexprodukter kommer att finnas i vårt erbjudande från och med nu, vilket jag är väldigt stolt över.


Varför är det så få som använder reflex, tror du?


– Reflexer är en sådan produkt som man gärna sätter på sina barn men inte på sig själv, konstigt nog. Det är ju vi vuxna som rör oss ute när det är mörkt och behöver synas. Vi borde verkligen vara en bättre förebild för våra barn. Tyvärr tror jag att det handlar mycket om okunskap och att det anses töntigt att bära reflex. Man tror att man syns i skenet av gatljuset men så är det ju dessvärre inte. Det yttre spelar också stor roll, tror jag. Många vill helt enkelt inte fästa en reflex med en säkerhetsnål i sin coola jacka eller dyra kappa. Dessutom är det både fult och opraktiskt att ha något dinglande runt benet. Smart in the dark löser faktisk problemen. De designar reflexprodukter med smarta lösningar som är så mycket mer än bara en reflex: En mössa med reflex, ett rynkat reflexarmband som lyser, ett tufft reflexskärp, en praktisk väska… osv. Det är alltid två produkter i ett. Och du får mycket för pengarna. Genialt egentligen, säger Lucy Sonberg.

 

100 reflexer som julklapp

– När jag fick mina låda med produkter från Smart in the dark, kändes det som julafton. Jag blev både glad och överraska över dessa fina kvalitetsprodukter. Nu kommer jag aldrig att gå ut i mörkret utan reflexer mer. Jag hoppas verkligen att andra tar efter. Det är coolt att bära reflex. Säger bara stort grattis till dig som får en GlowBox i tidig julklapp. Nu behöver du inte välja om du ska vara snygg eller säker. Du får allt.