2018 har börjat riktigt bra för mig! Vet ni varför?

 

Jo, därför att jag vid årsskiftet fick en förfrågan som gjorde mig väldigt glad. Frågan som ställdes var helt enkelt om jag kunde tänka mig att gästblogga här på Mammahjärtats portal! Det faktum att du nu läser det här inlägget är väl svar nog, självklart tackade jag ja! 😉

 

Så idag är det äntligen dags för mig att göra mitt allra första inlägg, och vad passar bättre än en liten presentation?

 

Jag heter Alexandra, är utbildad beteendevetare och verksam som personlig mental tränare. Jag är inne på mitt sjunde år som egenföretagare och idag är jag en så kallad ”platsoberoende-entreprenör”, en företagare som kan jobba i stort sett vart som helst utifrån egna premisser vad gäller tid och uppdrag. Jag trivs bäst i friheten där jag själv får bestämma hur mina dagar skall se ut och vad jag skall jobba med.

 

 

Mitt fokus som mental tränare är framförallt att inspirera och motivera människor till att leva sitt liv till fullo, men också att utmana gamla trossystem och tankebanor. Det är genom förändring vi växer, en inte helt enkel process men något som är livsviktigt för oss människor. I mitt arbete fokuserar jag mycket på att guida andra människor till egenansvar och låta dem återta chefsrollen i sitt liv. Ja, jag skriver återta därför att många faktiskt ger bort den på vägen…

 

Men varför är det då så viktigt att vara chef i sitt liv? Räcker det inte med att bara vara… administratör?

 

Att vara administratör är ju inte helt fel men vem tror du har störst inflytande på arbetsplatsen, administratören eller chefen? Samt, vem är det lättast att skylla på när saker och ting går fel? Är det chefen eller administratören? För många kan nog chefskapet te sig lite skrämmande, chefen måste ju ta de svåra besluten, styra företaget rätt och dessutom utstå kritik om det inte blir som det var tänkt. Men om du applicerar denna metafor på ditt liv så är egentligen alternativet att inte vara chef värre, för det innebär ju att du ger någon annan makten över ditt liv och dina beslut? Och det kan ju gå hur som helst… eller hur?

 

För att bli den bästa av chefer krävs det både mod och utbildning, det är oftast här jag kommer in. För det är inte helt lätt att axla det där ansvaret, ibland pendlar man mellan att vara chef och administratör. Mellan att ha koll på läget och styra i total blindo. Men genom att skapa rätt förutsättningar för utveckling, tydliga strategier för förändring samt mindset träning är det faktiskt möjligt att bli den allra bästa av chefer!

 

I denna blogg kommer jag att dela med mig av tips och trix som kan göra stor skillnad i ditt liv och stärka dig i din roll som chef. Du kommer bland annat få läsa om hur du genom konkreta strategier hanterar stress, hur du öppnar upp för bästa möjliga kommunikation, arbetar med ditt självförverkligande samt hanterar motgångar. Jag kommer också att utmana dina nuvarande tankebanor vilket förhoppningsvis kommer ge dig nya insikter! Med denna cocktail av personlig utveckling och mental träning är det min förhoppning att du både ska få tankeställare och verktyg med dig in i vardagslivet.

 

Jag har en orubblig tro på att livet är vårt att skapa som vi vill. Det är genom våra beslut, stora som små, vi sakta men säkert bygger vårt liv och omgivningen runt om oss. Långt ifrån alla beslut blir bra, men så länge besluten tas av dig och inte av någon annan kan du iallafall säga att det är DU som styr DITT liv. 😉

 

______________________________________________________________________________

Månadens tankeställare:

  • Hur tror du att det kommer påverka ditt barn om du tydligt visar att du är chef i ditt liv?
  • Finns det ett samband mellan chefsrollen och att vara den bästa möjliga förebilden för ditt barn?
  • Vad tror du att ditt barn får med sig genom att se dig ta ansvar och ikläda dig din chefsroll?

______________________________________________________________________________