Hej på er allesammans!

Jag är så glad över att få möjligheten att blogga här. Mitt första inlägg här kommer vara en presentation om mig och sedan kommer ni se blogginlägg av mig med jämna mellanrum.

Jag heter Elisabeth Akteus Rex, jag är 38 år och mamma till 3 barn i åldrarna 6-15 år. Jag har även 3 bonusbarn, varav ett fortfarande bor hemma. Jag och min sambo som jag är förlovad med bor tillsammans i ett stort hus i Södermanland och har försökt skapa en storfamilj av våra två familjer. Inte alltid helt enkelt men med vilja, ödmjukhet och kärlek kommer man långt.

Jag är författare till 8 böcker och jobbar som gyminstruktör och projektledare inom marknadsföring. Med andra ord är det många bollar i luften och inte många sekunder på dygnet som är lugna.

På ytan kan man tycka att mitt liv ser välordnat ut och det kan vara lätt att tänka att en person som jag aldrig kan ha haft några bekymmer.  Men så är inte riktigt fallet.

Jag växte upp i en religiös sekt, mycket strikt hållen av framför allt min pappa. Det jag minns från min barndom är mycket förbud, både verbal och fysisk misshandel och en känsla av att jag aldrig dög, att jag var en syndare och att det inte gick att älska mig. Vid 18 års ålder kände jag inte att jag klarade av att leva där längre, så jag lämnade sekten men det innebar också att jag i den sekunden lämnade min familj och alla mina vänner bakom mig. Det var det tuffaste jag har gjort och det har präglat mig och mitt självförtroende hela mitt liv. Idag föreläser jag en hel del om detta och hur jag jobbade för att hitta mig själv igen.

Jag har två spruckna äktenskap bakom mig, att det sprack berodde mycket på min dåliga självkänsla och känslan av att det inte går att älska mig. Jag har fått jobba mycket med mitt självförtroende och självkänsla under dessa år och jag är långt ifrån klar, men är tryggare i mig själv nu än jag varit tidigare.

Gymmet är mitt andra hem, där får jag utlopp för aggressioner och mår bättre i mig själv

Men jag vet vad det vill säga att vara ensamstående. Jag vet vilka konflikter man kan ha med sina ex. Jag vet hur det är att vrida och vända på varenda krona för att få pengarna att räcka i slutet av månaden. Jag vet hur förlamande trött man kan vara när man roddar 3 barn ensam. Detta är också det som jag använt som material när jag skrivit mina böcker, som bland annat handlar om ensamstående mammor, maktmissbruk, sekterism och annat. Jag baserar mycket av innehållet i mina böcker på verkliga händelser som jag själv varit med om, även om jag skriver fiktiva historier.

I mina blogginlägg framöver kommer jag att dyka ner i massa olika ämnen. Det kan vara om träning – som jag upplever har räddat mig mycket – eller hur jag skrapade ihop bitar av mig själv och ändå reste mig och fick självförtroende längs vägen, hur jag började våga tro att någon faktiskt kan älska mig och hur jag följde min dröm och blev författare. Jag hoppas att mina inlägg kommer vara inspirerande och att de kan skänka hopp.

Jag ser fram emot att skriva och dela med mig av mina erfarenheter här.

Trevlig helg på er!