Goda gärningar

STOCKHOLM SALTSPA

5 DECEMBER

Feedbacken från mammorna:

Vi i Föreningen Anhöriga till sexuella utnyttjade barn (ATSUB) uppskattar mycket vårt samarbete med Mammahjärtat! Våra anhöriga går ofta igenom otroligt tunga, dyra och tidskrävande processer samtidigt som deras barn mår väldigt dåligt. Utöver detta så har de andra förpliktelser som de måste tänka på också. Det blir inte så mycket tid för dem själva och de måste hela tiden ha sitt fokus på sina barn och hur de ska skyddas och få hjälp. Våra fantastiska anhöriga behöver stärka upp sig själva för att kunna vara fortsatt starka för sina barn. Vid erbjudandet om en morgon på Stockholm Saltspa med salt- och ljusterapi blev de väldigt glada och såg mycket fram emot detta.

Feedbacken efter detta besök var härlig att höra!
”Det kändes lyxigt att gå på saltspa och jag hade kunnat sitta där en halv dag.”
”Väldigt skönt! Skönt med ny miljö och nya intryck.”
”En stund ompyssling av mig själv.”
”Klockrent! Fina gåvor också!”
”Det var precis vad jag behövde, verkligen.”
”Hoppas på mer sånt här, så härligt att kunna göra något för sig själv.”
”Superfint att kunna få göra detta när det har varit så mycket.”

Stort tack till Stockholm Saltspa som tog emot oss och våra anhöriga och stort tack till Mammahjärtat som ordnade detta!

Kraftgivande Coaching

30 Juni

Så här berättar Magda om upplevelsen:

Jag är mamma till tre fina flickor som är i 3, 7 och 10 års åldern och det är inte alltid lätt att hitta balansen.

Jag är nyexaminerad och arbetar heltid. Som ny på jobbet och i karriären är det mycket som krävs och när arbetsdagen är slut är ofta också energin. Jag har barnen på heltid men får avlastning någon helg ibland. Jag ville gå på coaching samtal för att få hjälp med att strukturera upp mitt liv och få mer energi och tid med barnen.

Jag blev intresserad av kraftgivande coaching Introvert- Bygg självkänsla och blomma ut, för att bygga självkänsla och hitta mina styrkor. Jag ville börja där för att hitta balans i mitt liv och då få mer energi över till mina kära barn.

Återigen jag är så otroligt tacksam över denna möjlighet, jag hade aldrig själv haft råd för dessa samtal. Tack så mycket Connie och Mammahjärtat för att ni gör detta mögligt för oss!

 

Jag är så otroligt tacksam, tack igen!

Kosmetisk Tatuering hos Melissas Hudvård

29 Juni

Julia åkte från Uppsala till Stockholm för att bli ompysslad på Melissas Hudvård.
Så här berättar hon om upplevelsen:

Jag blev tipsad om Mammahjärtat av en nära vän och min första tanke var att jag villa bidra genom att ge bort några klippkort till min yogastudio så att några mammor kan få chansen att yoga. Efter en stund trillade poletten ner och jag insåg att jag ju även tillhör målgruppen som kan ansöka om en behandling! Och det är nog ganska talande för mig som person, att först tänka på vad jag kan ge och bidra med och sen tänka på mig själv. Därför blev jag så oerhört glad och tacksam när jag fick veta att jag blivit utvald att få göra en kosmetisk ögonbrynstatuering!

Jag har varit ensam med min son mer eller mindre från början. Han är idag 4,5 år gammal och bor växelvis hos mig och sin pappa. Trots att det kanske inte är optimala förhållanden att starta eget företag så var det precis var jag gjorde! Sedan våren 2016 så driver jag yogastudion Yogahuset i Uppsala. Det är fantastiskt på så många sätt och vis och jag älskar att få dela med mig av det som yogan gett mig. För att hålla i längden, som både mamma, egenföretagare och yogalärare gäller det att inte glömma bort sig själv. Att få bli ompysslad av Melissa få möjligheten att fixa mina ögonbryn som jag velat göra väldigt länge kändes helt fantastiskt!

Ett stort tack till Melissa, och inte minst till Lucy som står bakom Mammahjärtat!

Massage på Shanticenter

26 Juni

Mamman Viktoria blev ompysslad med en helkroppsmassage på Shanticenter.
Så här berättar hon om upplevelsen:

Jag är en ensamstående mamma, 34 år. Jag har två underbara och väldigt busiga ungar, en tjej som fyller 3 år i september och en kille på 6 månader. Dem är alltid med mig på jobbet då jag driver egen värme yoga studio vid Stadion i Stockholm som är nystartad sen Maj i år.

Vi har haft det extremt kämpigt senaste året med väldigt stora omställningar då jag mitt i födseln med senaste lillklllen blev blåst på min lokal och gamla verksamhet jag arbetat med sedan 2008, detta blev för stor press för pappan så han valde då att börja tänka på sig själv istället och “ta tag” i sitt liv, han har bara träffat lillkillen 2 ggr sen födseln. Dock kämpar vi på och klarar oss helt ok och mår bra.

Jag blev så otroligt glad och varm i hjärtat när jag fick mail från Lucy/mammahjärtat att jag skulle få en behandling och bli ompysslad.

Ompysslad och bortskämd blev jag verkligen, Andrea som tog hand om mig var så duktig och omtänksam, hon gav mig en läkande massage där hon kombinerade olika behandlingar som skulle passa just min ansträngda kropp, det gjorde underverk för mig både fysiskt och psykiskt. Tack Andrea <3

Även Lucy och fotografen var super omtänksamma och hjälpsamma, jag är så tacksam!! Som om inte det vore tillräckligt fick jag även en present fylld med fina krämer, rengöringar, konjaksvamp för kroppen med mera kul! Stort TACK till er alla

Ni är otroligt varma och omtänksamma människor, tack igen 

Kosmetisk Tatuering hos Gedin Studio

26 April

Mamman Angelina önskade sig kosmetiskt tatuering, hon berättade att inget har blivit detsamma efter cellgifterna. Här nedan kan du läsa om hennes upplevelse hos Gedin Studio.
Angelina är en 34år tjej som är ensamstående och långtidssjukskriven, hon lever själv med sin tös på 4år. När hennes dotter var 8 månader fick Angelina cancer som hon kämpat med. Fri från de nu men ej friskförklarad. Från att vara en tjej som fixade hår, naglar o tränade till ensamstående och sjukskriven. Ingen avlastning, så har jag glömt bort mig själv helt. Lever bara för min tjej. När hon är på förskolan är jag bara hemma och isolerad.
Såg ett inlägg för ensamstående föräldrar på sociala medier om att de gav bort behandlingar, som ensamstående har man varken prio 1 på sig själv eller ekonomin för att göra något sådant. Jag var i valet o kvalet att söka, man är ju lite misstänksam att man binder upp sig på nått men icke. Rent ärligt och fantastiskt erbjudande för oss som kämpar dagligen som ensamstående! Fick snabbt svar av “mammhjärtat” trodde knappt mina ögon när jag läste att jag skulle få kosmetisk tatuering av underbara Ulrika på Gedin Studio på Vallhallavägen. Underbar dag med många känslor, glädjetårar, skratt o ett vänligt mottagande. Blev riktigt bortskämd för en dag, att få tänka bara på mig själv.
Tack Fantastiska mammahjärtat att denna idé har fötts och de värmer verkligen ens mammahjärta, samt att det har underlättat min vardag enormt.
Rekommenderar er alla ensamstående att söka!

Massage på Balance by Emma

19 April

2013 var ett omvälvande år för mig, min son föddes och den kärleken som föräldraskapet innebär tog över hela min kropp.
Men samtidigt var det en krävande tid då min mamma var svårt sjuk i cancer och gick bort bara sex veckor efter min son föddes. Som min mammas enda nära anhörig i Stockholm lades en stor börda mitt i sorgen på mina axlar med allt vad dödsbo, tömning av hennes lägenhet och planering av begravning med ett litet knyte ständigt i famnen.
Ett år innan hade jag med några vänner dragit igång en välgörenhetsorganisation – A Child’s Smile – med tandvård för barn i utsatta områden på Jamaica, och 10 dagar efter min mammas bortgång åkte jag med min två-månaders son till Jamaica för att styra upp vårt arbete där jag ansvarade för projektet och 12 svenska tandvårdsvolontärer.
Två månader senare hade 731 barn i ghetton och på den fattiga landsbygden fått tandvård och jag var tillbaka i Sverige utmattad och tillbaka till någon sorts vardag. Mitt hjärta slets mellan kärlek och sorg och som för de flesta småbarnsföräldrar sömnlösa nätter. Jag arbetar fortfarande med min välgörenhetsorganisation på min lediga tid samtidigt som jag är anställd som tandhygienist och även driver en enskild firma där jag föreläser inom ämnet global oral hälsa. Som förälder utan en partner eller familj som kan avlasta en är en tuff uppgift både tidsmässigt och ekonomiskt, och tid för mig själv finns det knappast utrymme för. Jag hittade Mammahjärtat på nätet och blev med ens eld och lågor. Tänk att få en liten stunds ompyssling och bara vara jag, att slippa alla måsten och ansvar för stund. Det är något jag tidigare inte hade haft råd att prioritera.
Jag ansökte och fick till min stora glädje min ansökan godkänd.
En månad senare infann jag mig hos den duktiga yogamassören Emma på Timmermansgatan i Stockholm. Att få lägga sig ner på britsen och få en timmes avkopplande massage, koppla bort alla måsten och stress och bara få vara här och nu var en obeskrivlig upplevelse och precis det jag behövde för att ladda upp batterierna. Efter behandlingen gav Lucy från Mammahjärtat deras fina Glowbox med massor av fina hudvårdsprodukter. Dessa använder jag dagligen och varje gång får jag en liten påminnelse om att ta det lugnt och tänka på mig själv en stund. Vilket fantastiskt och behövligt initiativ. Jag tackar ödmjukast för den fina stund och gåva ni gett mig.

Massage på Salong Nya Banor

31 Mars

I dag blev härliga mamman Malin ompysslad med en helkroppsmassage på Salong Nya Banor. Så här berättar hon om upplevelsen:
 .
Jag är ensam med min dotter på 18 månader sen innan hon föddes. Sjukpensionär så finns det inte mycket pengar över efter räkningarna är betalda. Dom pengarna har gått till att se till att dottern har blöjor och mat på bordet.
 
Jag surfade runt på facebook och hittade då ett inlägg av mammahjärtat på sidan ”Skänkes till ensamstående mammor och pappor i 08-området”. Jag ansökte inte på en gång utan en vecka senare då jag har svårt att få ro och skriva i lugn och ro med dottern springandes runt benen. Det dröjde några veckor innan Lucy hörde av sig och berättade att jag skulle få en behandling.
 
Gissa min lycka när jag fick veta detta. Hela jag lyste upp och längtade till en stunds avkoppling. Jag lider av kronisk ledvärk och är tryckkänslig så jag valde taktil massage. Fick veta att jag skulle få gå till Eva på nya banor som ligger i Huddinge. Det tog ca 1,5 timme att åka enkel väg från dörr till dörr men det var absolut värt resan. Eva var trevlig och vi småpratade en del i början innan jag började bli riktigt avslappnad.
 
Efter behandlingen kom Lucy och vi pratade lite och jag fick även en gåva innan jag rörde mig hemåt. Värken i kroppen lindrades i flera dagar vilket gav mig ork och energi att klara dagarna något lättare. Hos mig så sitter det två personer utanför ICA som jag brukar ge frukt och bröd vilket jag kommer fortsätta göra, ska även göra en högrevsgryta som jag tänkte ge dom en varsin portion av. Skänker även saker och kläder dottern vuxit ur vilket jag även kommer fortsätta med. Tack igen Lucy och Eva för detta av hela mitt hjärta.

Färgning och klippning hos Rosa Alejandria

13 mars

Där satt jag i frisörstolen med det svala porslinet mot nacken och kände det varma vattnet strila genom håret. Jag slöt ögonen och njöt av ögonblicket. Det var över ett år sedan jag senast suttit i en liknande stol.
 
I november 2014 hade mitt liv vänts upp och ned då min son kom. Jag var ensam redan från början, och det flexibla singellivet byttes snabbt ut mot fasta rutiner. Spontana drinkar på krogen blev tidiga hemmakvällar, strumpbyxor blev mjukisbyxor, utelunchen blev kallnat kaffe i mån av tid. Utgifterna fick prioriteras, och det första som rök var allt som ens andades skönhetsvård. Lancôme-mascaror byttes mot babyborstar, Biotherme-dagkrämen mot zinksalva, Riekerstövlarna mot fotriktiga vadsomhelst som gick att dra en barnvagn med i snöslask.
 
Under de följande åren fortsatte det i samma stil, med tillägget att det en gång korta håret nu växt ut långt ned över axlarna. Jag tänkte ofta att jag borde gå och klippa mig, men det kändes alltid som en onödigt stor utgift, och det fick alltid stryka på foten för något annat. En dag hittade jag av en slump Mammahjärtat.se på Instagram. Jag kunde knappt tro mina ögon, att någon skulle vara så godhjärtad att skänka bort behandlingar till ensamma småbarnsföräldrar. Jag blev nästan tårögd. Jag skickade iväg en ansökan på vinst och förlust. Redan samma kväll fick jag svar, och sedan gick allt fort.
Jag var välkommen att boka en tid, och så fort jag hade fått barnvakt så var jag snart på väg ned mot Scheelegatan och Rosa Alejandria, min frisör för dagen. Lucy från Mammahjärtat.se mötte mig i dörren tillsammans med fotografen Jimmy, och efter en stunds inledande småprat och fotografering var det dags och jag bjöds att sätta mig i stolen. Sedan följde en härlig eftermiddag. Rosa var glad och pratsam, och tiden passerade fort. Under Rosas flinka fingrar förvandlades mina slitna tovor till Hollywoodlockar. Ett hårsvall som bad, nej, krävde ett glas champagne! Jag gick därifrån och kände mig Anita Ekberg i Rom.
 .
Det var en fantastiskt fin dag, och jag är djupt tacksam mot Mammahjärtat och alla sponsorer för den goda gärning som de gör för alla ensamma föräldrar som kämpar för sina barn. Jag kan varmt rekommendera alla att söka till Mammahjärtat.se. För egen del har det här inspirerat mig i hur mycket skillnad man kan göra för en annan person, och jag har bland annat beslutat att skänka bort de kartongvis med babykläder jag har kvar från min son till andra behövande. Därutöver kommer jag att fortsätta försöka ta tillvara på tillfällen att göra en positiv skillnad i andras liv.
 .
Det krävs ju ofta – som Mammahjärtat visar – så väldigt lite.

.

Fotbehandling på Helenas fotvård

27 februari

.

Mamman Itha fick en lyxig fotbehandling på Helenas fotvård, och skriver så här:

Jag är ensam förälder till min fantastiskt kärleksfulle och galna son på snart två år. Han är det bästa som hänt mig, utan tvekan. Det som är tufft med att vara ensam förälder är att jag aldrig riktigt får utrymme för mig själv eller känner att jag räcker till, varken med tid eller energi. Jag jobbar extra för att få det ekonomiska att gå ihop, vilket i sin tur ger dåligt samvete för all tid jag lägger på att jobba i stället för att vara med mitt barn.

Jag blev helt paff Lucy från Mammahjärtat kontaktade mig och erbjöd mig att få en fotbehandling. Och trots min försening till behandlingen var hon hur fin och välkomnande som helst. Sen fick jag njuta av en fotbehandling av Helena (helt underbar, rekommenderar starkt för er som bor i närheten av Sundbyberg och känner att era fötter behöver extra omvårdnad!).  

För att skicka glädjen vidare vill jag lovorda dessa underbara människor som ställer upp och gör det möjligt för ensamstående föräldrar att för en gångs skull få vara den som får bli omhändertagen.

Ni är guld värda!

Massage på Salong Vacker hy

17 januari

Idag blev härliga mamman Madeleine ompysslad med en helkroppsmassage på Salong Vacker hy. Så här berättar hon om upplevelsen:
Jag är en 33-årig ensamstående mamma till två fantastiska ungar, en på 4 år och en på snart 2 år. Jag studerar just nu till undersköterska, med mål att senare plugga vidare på högskolan, och jobbar extra inom vården. Det är kämpigt ibland att jonglera vardagen när man är ensam, eftersom man alltid måste ligga steget före och ha allting i ordning. Väldigt sällan lägger jag tid eller omtanke på mig själv, så när jag fick veta att jag blev utvald och fick välja en behandling gratis blev jag tårögd.
.
Jag bär barn och packning tre trappor upp varje dag så jag valde en timmes massage, och den var helt himmelsk… Jag kände mig så himla välkommen av Lucy från Mammahjärtat och Nina från Vacker Hy som utförde behandlingen, när jag kom in till salongen och möttes med lite bubbelsoda. De hade en så varm och avkopplande utstrålning. Jag blev otroligt rörd över att Lucy, som bara dagar innan hade fött barn, tog sig tiden att möta mig och verkligen ville genomföra detta. Stort tack! ♡
.
Nina gav en fantastisk helkroppsmassage från topp till tå, som var helt sagolik. Ni piggade verkligen upp denna trötta småbarnsmamma och gav massa energi. Jag älskar tanken att jag sedan kan pay forward, och hjälpa en mamma på det sätt som jag kan. Min gåva kommer vara till nån mamma och hennes barn att skänka barnkläder, kvinnokläder och leksaker genom en grupp på Facebook som riktar sig till ensamstående föräldrar. 
Ett fantastiskt initiativ!

Mammahjärtat
Adress: Ringvägen 11
196 30 Kungsängen, Stockholm
E-post: info@mammahjartat.se